Tobias Selling, sjuksköterska närakut

Tobias Selling har jobbat som sjuksköterska i 14 år. Idag arbetar han på Närakut Haga som sjuksköterska och biträdande enhetschef.

Jag gillar mitt jobb - Tobias Selling

"Jag har aldrig varit på en arbetsplats där det funnits så hög kompetens." - Tobias Selling, sjuksköterska och biträdande enhetschef Närakut Haga 

Vill du också jobba på en närakut? Lediga tjänster hittar du på närakuternas webbplats.

Du har fått en ny roll idag?

Jag har blivit biträdande enhetschef här på Närakut Haga, men jag jobbar också kliniskt. Det gör att jag har förståelse för verksamheten, hur den fungerar och hur den ser ut dagligen och hur den förändras, att man hela tiden är där.

Man är ju på det sättet uppdaterad och det blir mycket lättare när beslut ska tas. Man kan påverka mycket mer, man har sett det med egna ögon.

Min roll är ju att se till att mina kollegor har det bra. Det ska vara lätt och jobba och att alla trivs och är glada och har ett bra arbetsklimat. Det är något jag vill kämpa för.

Vad tror du gör att du trivs här?

Jag har aldrig varit på en arbetsplats där det har funnits så hög kompetens! Många av mina kollegor har ju jobbat mycket längre än vad jag har gjort som sjuksköterska inom akutsjukvården. Det känns fantastiskt, det känns väldigt tryggt och skönt.

Jag uppskattar kollegor som är duktiga i mötet på ett helt annat sätt, som får en patient att känna sig väl omhändertagen och sedd! Jag inser att betydelsen av det, att det är extremt viktigt och kanske nyckeln många gånger till ett lyckat omhändertagande.

Känner du att du lär dig av deras långa erfarenhet?

Jag tror att vi har att lära av varandra, oavsett om man har jobbat i ett år eller tjugo år. För man har olika perspektiv som man tar med sig in i en verksamhet.

Ibland kan man ju också bli lite blind när man har jobbat i tjugo år, man ser inte allt, kanske inte har uppdaterat sig och man är van att lära på ett sätt. Så kommer det in nya ögon, så man får inte glömma båda delarna.

Har patienten lärt dig någonting?

Jag har lärt mig extremt mycket! Om mig själv och om livet som sådant. Definitivt.

Vad i jobbet driver dig?

Jag har ett bra exempel, bara från härom veckan. När det kom förbi en patient efter att hon hade fått träffa doktorn och varit på röntgen. Hon kom fram och gick förbi mig – jag hade skrivit in henne i triage, alltså jag träffade henne precis när hon kom - hon kom förbi och sa ”Tack! Jag får gå hem nu, tack för att du fick mig att le. Tack för att du fick mig att skratta.”

Det sammanfattar lite det där vad som driver mig. Då kände jag att wow, vad härligt! Här är en person som går härifrån och känner sig lite helare än vad hon gjorde när hon kom från början.

Tack Tobias!